Facebook, görüntülü sohbet uygulaması Messenger Rooms uygulamasını yayınladı. Kullanıcıların görüntülü sohbet linklerini paylaşarak bir araya gelmesini sağlıyor.
Koronavirüs sebebi ile tüm Dünyada dijitalleşme gittikçe artıyor. Birçok şirketin evden çalışmaya başlaması ile birlikte video konferanslar büyük önem taşımaya başladı. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen video konferans uygulaması Zoom’a rakip olarak Facebook, Messenger Rooms uygulamasını yayınladı.
Evde çalışmaya başladığımız bu dönemlerde, genellikle şirketlerin toplantılar için sık sık kullandığı video konferans uygulamalarıda artmaya devam ediyor. Son olarak, geçtiğimiz günlerde Facebook tarafından yayınlanan Messenger Rooms, paylaşılabilir linkler ile insanların birbirleri ile görüntülü sohbet etmesini sağlıyor.
Messenger Rooms Nedir?
Messenger Rooms sayesinde kullanıcılar, Messenger yada Facebook üzerinden odalar oluşturarak istedikleri kişileri görüntülü sohbete katılabilmeleri için oda linkini paylaşarak davet edebiliyorlar. Davet edilen kişinin Facebook yada Messneger hesabının olmasına ihtiyaç duyulmuyor.
Messenger Rooms görüntülü sohbet uygulamasında bir odada en fazla 50 kişi bulunabiliyor. Ayrıca görüntülü sohbette herhangi bir süre sınırlaması bulunmuyor. Messenger Rooms‘un süre sınırının olmamasından dolayı, Zoom uygulamasından bir adım önde olduğunu belirtelim. Zoom, ücretsiz sürümünde 40 dakika süre sınırı koymaktadır.
Sohbet linkini oluşturan kişiler, kimlerin bu sohbete katılabileceğini belirleyebiliyor ve sohbete daha fazla kişinin katılmasını istemediklerinde katılım linkini kapatabiliyor. Sohbete davet edilen kişi, herhangi bir uygulama indirmeden, telefondan veya bilgisayardan davet aldıkları sohbete katılabiliyor. Ancak sohbete Messenger uygulaması üzerinden katılırsanız, arka plan veya farklı efektler kullanabiliyorsunuz.
Konu ile ilgili, Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş’ın açıklaması şu şekilde;
“Koronavirüs salgınından en çok etkilenen bölgelerde, Messenger ve WhatsApp üzerinden yapılan sesli ve görüntülü aramaların geçtiğimiz sene bu zamanlara göre iki kat artış gösterdiğini gördük.Toplulukların ve bu topluluklarla bağlantıda kalmanın öneminin de bir kez daha farkına vardığımız bu zor zamanlar, bizi de platformlarımızda ne gibi yenilikler yapabileceğimizi düşünmeye itti. Umuyoruz ki, fiziksel olarak bir araya gelemediğimiz bu günlerde insanlar Messenger Rooms üzerinden aileleri, arkadaşları ve toplulukları ile iletişimde kalmaya ve eğlenmeye devam edebilir ve AR filtreleri, oyunlar ve ekran paylaşma gibi özellikler sayesinde keyifli vakit geçirebilirler.”
Kaynak